З повагою та вдячністю

15:40
469
views

У Міжнародний день волонтера – 5 грудня – ми не втомлюємося дякувати людям, які здатні вчасно прийти на допомогу. Людям небайдужим, наполегливим, сміливим. Їх поряд з нами немало.

Офіційно ця дата називається Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку. В Україні ще й в ім’я Перемоги. Волонтерство – це «добровільна суспільно корисна діяльність, яка є формою благодійної діяльності і ґрунтується на принципах законності, гуманності, рівності, добровільності, безоплатності та неприбутковості». Люди, які присвятили себе цій благородній справі, жертвують особистим заради інших, що потребують допомоги.

Ми неодноразово, з повагою та вдячністю, писали про волонтерів, які допомагають нашим захисникам. Це ті, хто ремонтує автомобілі для бійців, пече пиріжки, плете маскувальні сітки, шиє спальні мішки, знаходить ліки, здає кров для поранених, збирає кошти на придбання байрактарів, тепловізорів, генераторів та багато іншого.

Серед вже легендарних волонтерів Кіровоградщини – Вадим Нікітін, Тетяна Сила, «Сільські волонтери» з Первозванівки, «Добромир» з Кропивницького, команда Сергія Молдованова з Гайворона, Наталія Юрченко з селища Нового, Дар’я Ільїна зі Світловодська, Тетяна Босько з Панчевого… Не ображайтеся, якщо когось не згадали. Наша вдячність і повага – кожному.

Волонтерство закладено в генетичному коді українців. З давніх-давен наш народ називав волонтерство доброчинністю, благодійністю, добродійством. Допомагати, не шукаючи матеріальної вигоди – це свята справа, важлива й необхідна.

Дата 5 грудня в минулому, а слова вдячності лунатимуть безкінечно. Дякуємо вам, волонтери!