Вшанувати загиблих героїв, підтримати живих

15:36
428
views

Ледь стримували сльози рідні загиблих військовослужбовців на урочистостях в ОВА, куди їх запросили з нагоди Дня збройних сил, щоб вручити нагороди.

 

Орден «За мужність» III ступеня, яким посмертно нагороджено Євгенія Гненного, отримали батько загиблого Олексій, вдова Марина і синок Максим.

– Біль не проходить, єдина розрада – Макс, – каже Олексій Гненний, роздивляючись нагороду. Його син, мобілізований під час великої війни, дослужився до старшого лейтенанта, обіймав посаду заступника командира штурмового батальйону, загинув 39-літнім.  21 квітня нинішнього року увечері в місце розташування його підрозділу на Донеччині влучила ракета. За кілька годин до того Олексій з дружиною Марією бачилися із сином. Вони й раніше їздили до сина на Донбас. Синові побратими хвалили батькам Євгенія, називали мудрим командиром…

Сапер Євген Коваленко загинув 8 березня цього року під Іванівським на Донеччині. Загинув у 36  – попереду було ціле життя. Орден «За мужність» III ступеня отримала вдова, Тетяна. Олег Чембаров, уродженець Олександрівської громади, теж загинув молодим, 13 серпня 2022 року.  Орден «За мужність» III ступеня вручено матері, Тетяні.

Станіслав Блощинський, уродженець Катеринівки Кропивницького району, поклав голову 6 листопада минулого року, виконуючи бойове завдання під Мелітополем. Прожив 20 років. Вступив на військову службу за кілька місяців до великої війни. Служив у підрозділі оперативного призначення. Його посмертно нагороджено медаллю «За військову службу Україні». Нагороду вручено матері, Тетяні.

Богдан Хомовський – один із захисників «Азовсталі», загиблих у липні 2022 року  в полоні в Оленівці. Йому було 26. Похований у квітні нинішнього року в рідній Дмитрівці на Кіровоградщині. Медаль «За військову службу Україні» вручено батькові, Юрію.     У зібранні взяло участь і більше десятка суворих людей у військових одностроях. Всі вони отримали  відзнаки обласної та міської влади.

Завершуючи захід, начальник ОВА Андрій Райкович пообіцяв рідним загиблих героїв, що кожного місяця зустрічатиметься з ними.