«Привітання» від «братів»

17:10
521
views

Напередодні Різдва Кіровоградщина опинилася під масованим ракетним ударом. «Привітання» від «братів» продовжилися на свято. І знову була на висоті наша ППО.

Почувши у суботу о 9.55 сигнал повітряної тривоги, не всі кропивничани кинулися в укриття, а продовжили займатися звичними справами. Хто прибирав у помешканні, хто скуплявся до Різдва, а хто насолоджувався спілкуванням з дорогою людиною, яка приїхала на кілька днів додому з фронту. Здригнутися і подивитися на небо («да не все то, что сверху, – от Бога») змусила серія вибухів, які долинули з височини, перший стався о 10.16. У чистому небі появилися хмарки – результати роботи ППО. Уламки збитих ракет упали в різних місцинах, у тому числі на один з ринків. Очевидці поділилися з «УЦ» знімком одного з осколків, ще гарячого. Пошкоджено дахи будинків, паркани, авто. Закінчилася тривога об 11.16. Вона була того дня не останньою.

Начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович повідомив, що ППО збила ворожі ракети над Кропивницьким та Олександрійським районами. Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі «Єдиних новин» розповів, що росіяни намагалися атакувати Кропивницький балістичними ракетами з окупованого Криму. Неофіційні Telegram-канали уточнили: летіло з Джанкоя і Червоноперекопська.

Сповнені повітряних тривог для жителів Кіровоградщини були й наступні дні. У неділю о 19.18, на Святвечір, в небі над Кропивницьким знову загуркотіло – працювала ППО. Пpесслужба Сил обоpони півдня поінформувала громадськість про знищення двох ракет, Х-59 та Х-31П, які російська тактична авіація запускала у напpямку Кpопивницького та Чорноморська Одеської області. Того ж вечора розпочалася дронова атака на південь і центр України, вона тривала шість годин.

Інформацію про пошкодження майна, які сталися у суботу в Кропивницькому, опрацьовує координаційний штаб міської ради. Міська влада просить повідомляти їй про такі випадки через гарячу лінію
0800 21 77 21 (до 18. 00). Також інформацію про це приймають міська аварійно-диспетчерська служба (066-506-36-94), поліція і ДСНС (101, 102), ЖЕО і голови квартальних комітетів. Можна скористатися і додатком «е-Дія».