Олександрія: про головне

14:38
63
views

Опалювальний сезон у житловому секторі та закладах соціальної сфери розпочнеться тоді, коли місто отримає ліміти природного газу. Про це поінформував міський голова Сергій Кузьменко на засіданні виконавчого комітету.

– Тепло вже подали в дитячу та центральну міську лікарні. КП «Теплокомуненерго» зможе увімкнути опалення для жителів міста і закладів соціальної сфери тільки після отримання лімітів природного газу. Держава уже ухвалила рішення через «Нафтогаз», що це буде 1 листопада. До опалювального сезону ми готові, система перевірена, випробування провели, – зазначив Сергій Кузьменко.

Стосовно теплопостачання до шкіл очільник громади повідомив, що після осінніх канікул діти повернуться на навчання 4 листопада уже до теплих класів.

Також на засіданні виконкому розглянули питання завершення реконструкції головного водогону, який забезпечує водою 40 000 жителів міста.

– Заміну 1130 метрів водогону високого тиску проводили в обхід вулиці Шевченка, аби не руйнувати дорогу і не зупиняти водопостачання для населення. Мережа, побудована в 1973 році, повністю вийшла з ладу. Тому разом із обласним водоканалом здійснили велику роботу. Дякую працівникам, які працювали два місяці, а також міжнародним донорам, які забезпечили трубами великого діаметру, – розповів міський голова.

– Для підключення новозбудованого водогону необхідно тимчасово перекрити воду для частини громади – із 28 жовтня до 1 листопада.

Ще одна актуальна для міста тема – впровадження програми здорового харчування для учнів 1-4 класів.

Уже два тижні діти забезпечені гарячими стравами, які відповідають нормам – у меню немає смажених страв, мінімізовано вміст солі та цукру. Тому й надалі шукаємо правильні рішення, щоб діти їли не тільки корисну, а й смачну їжу, – зазначив Сергій Кузьменко.