Незламна Олександрія

00:10
459
views

Шахтарське місто на Кіровоградщині є одним з лідерів за обсягом допомоги ЗСУ.  Днями виконком Олександрійської міської ради своїм рішенням виділив майже 3 мільйони гривень нашим силам оборони – Збройним силам, Нацгвардії, Національній поліції та ДСНС.

4,5 мільйона гривень на охорону здоров’я – забезпечення безперебійної роботи комп’ютерного томографа та створення комфортних умов для роботи лікарів і перебування пацієнтів у медзакладі на мікрорайоні «Перемога».

500 тисяч гривень підуть на пункти незламності. Така ж сума – на покращення матеріальної бази нового ЦНАПу. 6 мільйонів гривень – на відновлення дорожнього покриття в місті та старостинських округах. 1 мільйон 600 тисяч – на ремонт приміщення під Молодіжний центр, який реалізується спільно з ЮНІСЕФ. 17 мільйонів 500 тисяч – на першу чергу проєкту «Організація збору та вивезення сміття в нашій громаді».

А ще наприкінці січня в Олександрійській та Знам’янській громадах відбувся перший тренінг для учасників та учасниць «Школи екоактивізму», яку проводить громадська організація «Нова Дружківка». Про вплив побутових відходів та відповідальне поводження з ними розказала Юлія Мархель, лідерка найбільшого екоруху країни Let’s do it Ukraine. Організатори школи, крім екологічної просвіти, хочуть сприяти інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громади, в яких вони проживають.

Ще приємні новини. До Олександрії доставлено 2 генератори, потужність кожного – 10 кіловат. Вони будуть направлені в пункти незламності, які розташовані на базі гімназії № 8 (мікрорайон 8 школи) та ліцею № 12 (селище Олександрійське). Генератори альтернативного живлення надані Товариством Червоного Хреста України за підтримки данського Червоного Хреста.

Нещодавно Олександрія отримала 13 генераторів від британського міста-партнера Бат та 3 – від французької неурядової міжнародної організації ACTED. Таким чином, електрогенеруючими приладами поступово забезпечуються всі важливі пункти, які зможуть працювати при відключенні електроенергії.