Керівник поліції області назвав причину стрілянини під судом у Кропивницькому

17:03
1454
views

Причина стрілянини біля приміщення Кіровського районного суду в Кропивницькому – давній конфлікт між потерпілим і нападниками.

Про це заявив начальник ГУ Національної поліції в області Сергій Кондрашенко на брифінгу сьогодні, 22 лютого, пише “Дозор”.

“За відомою нам інформацією, у всіх трьох осіб, яких ми затримали, конфліктні ситуації виникли раніше з даною особою (потерпілим – ред.). Потерпілий раніше був неодноразово засуджений за майнові злочини, за зберігання вогнепальної зброї”, – сказав Кондрашенко.

Він також зазначив, що затримали не всіх учасників конфлікту: “Я підтверджую, є не зaтримaні особи. Зaрaз прaцюємо нaд тим, щоб їх зaтримaти, і щоб люди понесли покaрaння”.

За словами Кондрашенка, підозрюваних, яких не вдалося впіймати, й досі не оголосили в розшук через формальні причини: “Для того, щоб оголосити особу у розшук, потрібно заочно оголосити особі про підозру, ставлячи до відома прокуратуру. І тільки після цього можемо оголосити особу в розшук. Раніше, ніж сьогодні ввечері чи завтра зранку ми оголосити в розшук не можемо. Суто формально, по процедурі. Але оголошені будуть обов’язково. Сьогодні буде прийнято рішення щодо заочного оголошення підозри, і вони відразу будуть оголошені в розшук”.

Нагадаємо, близько 09:30 21 лютого біля приміщення Кіровського районного суду в Кропивницькому виник конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї. Постраждалого в ньому з вогнепальним та ножовим пораненнями госпіталізували. Пізніше за медичною допомогою звернувся ще один  потерпілий.

Трьох нападників затримали неподалік автостанції №1. У них вилучили зброю – помпову рушницю та карабін.