Нові подробиці нападу на «свободівця»-інваліда: його били битами

13:38
1963
views

На активіста «Свободи» Михайла Берчука напали серед білого дня неподалік торгового центру і били битами.

Михайло Берчук – неодноразовий призер паралімпійських змагань з метання спису. В нього нерухома одна рука.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі обласної організації ВО «Свобода».

«Свободівцям» вдалося поспілкуватися з Михайлом. «Він розповів, що після попереднього подібного нападу, який був вчинений з метою його «заспокоїти» у жовтні минулого року, впродовж тривалого часу відчував, що за ним стежать. З метою отримання захисту від злочинців активіст зареєстрував відповідну заяву до місцевого представництва Нацполіції. Але, на жаль, правоохоронні органі жодним чином не відреагували на його повідомлення про переслідування невідомими особами», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Як повідомляють представники «Свободи» зі Світловодська, поліцейські опитали деяких свідків, а також дослідили записи камери відео-спостереження торгового комплексу, поблизу якого напали на Михайла. Відомо, що правоохоронцям вдалося встановити колір автомобіля, на якому злочинці приїхали до місця скоєння злочину. Є й свідки, які бачили молодиків, що наносили Михайлові Берчуку удари битами.

Михайла Берчука прооперували. Нині він знаходиться у нейрохірургічному відділенні обласної лікарні.

Нагадаємо, «свободівці» Світловодська припускають, що однією з можливих причин нападу є те, що Берчук очолив місцеве КП «Благоустрій». «З отриманням посади директора підприємства, Михайло Берчук відкрито прагнув навести там порядок, що, ймовірно, могло не сподобатися місцевим корупціонерам», – вважають у партії.

«Іншою причиною нападу на активіста, – йдеться у повідомленні прес-служби, – могла стати його боротьба в царині екології. Зокрема, він неодноразово звертався до правоохоронних органів з метою припинення екологічної катастрофи у Власівці. За його переконаннями, підприємство ПП «Віктор і К» та ТОВ «Гідросенд» (виробники олії і майонезів ТМ «Королівський смак»), власником яких є одна і та ж особа – Король В. М., перетворили селище на смітник. Врешті Михайло домігся того, що у 2016 році державні інстанції виявили факт забруднення нафтопродуктами та органічними речовинами земельної ділянки площею 240 кв. м. Висновком цієї ж інспекції був встановлений розмір шкоди, заподіяної означеним підприємством шляхом забруднення земельних ресурсів, у розмірі 49912,20 грн. Крім того, активіст наголошував на руйнуванні доріг важкими транспортними засобами, що працюють на «Королівський смак», незаконному спорудженні промислових об’єктів тощо».