Кіровоградська облрада підтримала блокаду Донбасу

15:52
1684
views

Депутати облради проголосували за звернення до Верховної Ради, Президента та кабміну щодо підтримки блокади Донбасу.

РНБО вирішила «тимчасово, до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення». Відтак необхідність блокади Донбасу визнали на державному рівні.

Таке рішення вони ухвалили на засіданні позачергової сесії сьогодні, 17 березня, передає кореспондент «УЦ».

У засіданні зареєструвалися 36 депутатів. У залі також були громадські активісти, з ініціативи яких і скликали позачергову сесію.

Результати першого голосування показали, що для прийняття рішення не вистачає двох голосів. «Свободівці» Ігор та Руслан Степури наполягали на внесенні до звернення пунктів про визнання на законодавчому рівні російської агресії проти України війною, заборони торгівлі з тимчасово окупованими територіями не рішенням РНБО, а окремим законом та звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і заступника голови Національної поліції В’ячеслава Аброськіна.

Тоді активісти заявили, що блокуватимуть вихід з зали, аж поки депутати не підтримають звернення.

Після дискусії голова облради Олександр Чорноіваненко знову поставив питання на голосування, зазначивши, що доповнення від «Свободи» розглянуть після прийняття звернення за основу. Цього разу голосів вистачило. Жодна поправка «свободівців» підтримки у депутатів не знайшла.

У зверненні йдеться про підтримку рішення РНБО про блокаду торгівлі з тимчасово окупованими територіями, також містяться вимоги щодо припинення переслідувань учасників блокади та покарання винних у цих переслідуваннях, звільнення українських військовополонених.

Нагадаємо, міська рада Кропивницького відмовилася підтримати блокаду Донбасу.