Лікування катаракти – зі знижками!

15:12
3180
views

Зір є одним з основних органів чуття. Від його гостроти залежить якість життя, адже саме через очі людина отримує майже всю інформацію про навколишній світ. Деякі хвороби очей можуть не тільки погіршити зір, але й привести до його повної втрати. Провести якісну діагностику зору, а в разі необхідності – і лікування, в тому числі оперативне, можна в Лікарні Святого Луки в Кропивницькому.

Протягом майже 10 років офтальмологи Лікарні Святого Луки розвивають та впроваджують на Кіровоградщині найновітніші наукові досягнення. Це перша клініка такого рівня, де задіяні працівники кафедр провідних лікувальних закладів України, кращі українські фахівці, що мають наукові звання: доктор медичних наук Д. Г. Жабоєдов, кандидат медичних наук О.Г. Пархоменко та лікар вищої категорії, кандидат медичних наук, завідуючий групою з розробки нових технологій вітреоретинальної хірургії Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П. Філатова Національної академії медичних наук М. М. Уманець. У цій клініці є найбільший та найсучасніший вибір діагностичного обладнання європейського рівня, пацієнтам забезпечуються комфорт перебування, увага та привітність персоналу. Своєю роботою лікарі зруйнували міф, що якісна приватна медицина дорожча від державної.

Завдяки сучасній апаратурі й власній фаховості хірургам-офтальмологам Лікарні Святого Луки вдається проводити складні операції з відновлення зору на рівні європейських клінік і добиватися високої ефективності. Сучасна технологія операції катаракти – це ультразвукова факоемульсифікація катаракти, під час якої замість помутнілого кришталика імплантують штучний. У всьому світі проводять саме такі операції. Операція триває усього 10-15 хвилин, і проводять її під місцевою анестезією, це абсолютно безболісно. Якщо немає інших захворювань ока, то після видалення катаракти людина має зір, що відповідає віковій нормі. Як правило, це 100% відновлення зору.

На жаль, така операція досить дороговартісна, адже й самі кришталики, і медичні препарати, і розхідні матеріали – здебільшого імпортного виробництва. І це дуже часто стає причиною того, що люди не лікуються. Це значно погіршує якість їхнього життя, а згодом призводить і до втрати зору. Ми звернулись до лікаря-офтальмолога Лікарні Святого Луки Олени Ігорівни Попової:

– У зв′язку з важким економічним становищем багато людей просто не звертаються за допомогою ані в державні, ані в приватні центри. Чи діють якісь знижки для пільгових категорій населення у вашій лікарні?

– Так, розуміючи цю проблему й бажаючи допомогти хворим, до 1 жовтня діє спеціальна ціна на лікування катаракти – 6 500 гривень. Це є найнижчою ціною в регіоні навіть у зрівнянні з державними лікарнями. При цьому пацієнт отримує найвищу якість хірургії в виконанні професора, доктора медичних наук Дмитра Григоровича Жабоєдова. Обладнання та медикаменти використовуються виключно кращих світових виробників, адже ніколи не варто економити на власному здоров’ї.


– У вашій клініці лікуються тільки дорослі пацієнти?

– На щастя, ми можемо допомагати й діткам з вадами зору. У нас є дитячий офтальмологічний кабінет, де працює лікар вищої категорії
Т. І. Гаршанова. Вона має багаторічний досвід роботи саме з дітками, володіє всіма методами діагностики на найсучаснішому обладнанні. Кабінет має необхідне обладнання для апаратного лікування очних захворювань, спектр їхнього застосування – найбільший в області. Окрім лікування, в дитячому кабінеті можна підібрати окуляри, за помірну ціну пройти медичну комісію перед влаштуванням у дитсадок і перед початком занять у школі, отримати всі необхідні довідки.

– Чи всі захворювання очей зараз можна лікувати в Кропивницькому? Чи є необхідність їхати до Києва чи Одеси? Як змінилась ситуація сьогодні?

– Завжди найскладнішою була хірургія сітківки, тому що вимагала «свого» окремого обладнання. Далеко не кожен лікар може на високому рівні виконувати такі втручання. Як правило, вітреоретинальний хірург – це є лише вітреоретинальний хірург, тобто він займається лише цим типом захворювань. На підготовку такого фахівця йде не один, і навіть не 5 років. Розділення спеціалістів за типом виконання операцій виправдано часом, їхньою складністю та якістю виконання і в кінцевому результаті – вдячністю пацієнтів. І ми пишаємось, що в нас працюють саме такі фахівці: к. м. н. О. Г. Пархоменко – лазерний хірург; к. м. н. М. М. Уманець – хірург, що виконує операції при відшаруванні сітківки, гемофтальмі, ускладненнях цукрового діабету, макулярних розривах сітківки та інші. На сьогодні єдиний вид захворювань пацієнтів, з якими ми направляємо до інших центрів (зокрема Одеси та Києва), – це онкологічні захворювання очей. Але, на щастя, вони достатньо рідко зустрічаються. Досвід, вміння лікарів, обладнання нашої клініки дозволяють встановити складні діагностичні випадки, зберігаючи час пацієнту.


– Як часто фахівці такого високого рівня консультують та оперують у вашій клініці?

– Консультації та операції проводяться за попередньо узгодженим графіком (орієнтовно щодва тижня). Графік прийому можна дізнатись за телефонами в реєстратурі (15-62, (0522) 33-20-35, (050) 487-54-40, (050) 03-03-103), але краще – підійшовши до лікаря-офтальмолога клініки (м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 65). Прийом пацієнтів проводиться щоденно з 8 до 16 (пн.- пт.), субота – з 8 до 14. Окремі консультативні прийоми проводяться в неділю. До фахівців к.м.н.
О. Г. Пархоменка, к.м.н. М. М. Уманця та професора, доктора медичних наук Д. Г. Жабоєдова проводиться попередній запис в реєстратурі.


Бережіть своє здоров’я, а в разі потреби – звертайтесь до фахівців своєї справи!