Екскаватор, яким розкопували радіаційні відходи в Кропивницькому, нині стоїть за містом (ФОТО)

12:39
3030
views

Екскаватор, яким розкопували Веселівське родовище у Кропивницькому, стоїть на території одного з комунальних підприємств.

Про це повідомляє кореспондент «УЦ».

Географічно машина знаходиться неподалік траси на Канатове на обнесеній бетонним парканом території.

Екскаватор відігнали туди працівники КП, а поліцейські опломбували.

Нагадаємо, невідомі добували за допомогою екскаватора метал на території Веселівського родовища у Кропивницькому, де закопані радіоактивні відходи.

Пізніше заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Олексій Гненний запевнив, що радіаційний фон у Кропивницькому та на його околицях перебуває у межах норми.

Водночас при замірюванні радіаційного фону на місці розкопок ковш екскаватора «фонив». Чи випромінює він радіацію зараз, невідомо.

За даними керівника міської спецінспекції Андрія Максюти, розкопками займалися п’ятеро мешканців Кропивницького зі зв’язками в різних відомствах: «Батько одного з ділків-організаторів очолює обласне управління однієї з державних установ, ще один ділок працює одним з керівників комунального підприємства міської ради, ще один ділок з цього квінтету має зв’язки у правоохоронних органах».