Імовірного учасника стрілянини під судом у Кропивницькому відпустили під домашній арешт

12:43
1266
views

Сьогодні, 8 серпня, в Апеляційному суді Кіровоградської області продовжили розгляд скарги захисників одного з фігурантів стрілянини біля Кіровського райсуду Костянтина Волкова, якого 5 місяців розшукували поліцейські.

Адвокати підозрюваного Олександр Кушніров та Вадим Коротич вимагали скасувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період досудового розслідування, який встановив суд першої інстанції, передає «Перша електронна».

Суд у складі суддів Кабанової, Гончара та Яковлевої задовольнив скаргу захисту і відпустив Костянтина Волкова під цілодобовий домашній арешт до 21 серпня.

Сам підозрюваний на засідання не з’явився, оскільки з 2 серпня (з дня встановлення запобіжного заходу) перебуває на стаціонарному лікуванні у КЗ «Центральна міська лікарня». Копію довідки з медзакладу захисники Волкова надали суду вчора, під час першого розгляду апеляційної скарги.

Як зазначив слідчий під час засідання, у справі фігурують 15 чоловік, але встановлено лише чотирьох. Також, відповідаючи на запитання судді Кабанової, слідчий Фільштейн повідомив, що постраждалий від замаху на вбивство, у якому підозрюють Волкова, відмовився давати будь-які покази. За словами слідчого, постраждалий живе за певними кримінальними «поняттями», які не дозволяють йому співпрацювати з правоохоронцями.

Костянтина Волкова підозрюють у скоєнні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 та ст. 15 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ККУ.

Нагадаємо, 21 лютого біля Кіровського райсуду в Кропивницькому сталася перестрілка. Один з її учасників отримав вогнепальне поранення. Поліція затримала учасників конфлікту.