Не хутірські змагання

14:37
1796
views

Щоб двома словами висловити свої враження, довелося переіначити народну мудрість, яка радить їхати за рибою на зариблений ставок, а побути на рибалці з комфортом краще біля телевізора, переглядаючи якусь програму про риболовлю. Так от, якщо ви хочете ловити рибу в цивілізованих умовах на зарибленому ставку, то вам потрібно на «Козачий хутір».

Саме так і зробили організатори 12-го чемпіонату з риболовлі серед журналістів – міська рада, відділ фізичної культури та спорту міської ради міста Кропивницького за активної організаційної підтримки відділу преси та інформації міської ради.

Автор неодноразово піднімав тему організації платної риболовлі на водоймах області, оскільки в більшості випадків, окрім плати за місце на ставку, орендарі більше нічого запропонувати рибалкам не можуть. Нарешті я побував на водоймі, де про рибалок не лише думають в плані отримання грошей, але й турбуються за надання відповідних послуг. «Козачий хутір» розташований всього за сім кілометрів від Компаніївки, і дістатися туди досить легко.

Назва хутору невипадкова і не данина моді – колись на березі ставка був дійсно хутір, заснований в давні часи. Зараз на території хутора до послуг рибалок є обладнані місця для риболовлі, є електроенергія, побудовано декілька веранд і просто столиків, є питна вода із свердловини, збудовані будиночки для відпочинку з цивілізованими зручностями, є лазня, облаштовані місця для готування юшки та шашликів, є гойдалки для дітей. Вибачте, але тут не забули й про туалети, що просто неможливо уявити на інших ставках! А головне – тут можна ловити рибу і в дощ, оскільки прямо на воді побудовано досить великий будинок з критими верандами, чим ми й скористалися, бо зранку тут майже три години дощило.

Погода внесла свої корективи й в хід чемпіонату, тому довелося добряче поекспериментувати з наживками, доки карась таки не погодився клювати. До речі, справжнім профі тут є де розвернутися, адже в ставках водяться не лише традиційні карасі та коропи, але й соми, щуки, судаки та товстолоби. У результаті напружених змагань команда «України-Центр» знову була серед лідерів разом з редакцією «Нової газети».

Але головне – це дух неформального спілкування та настрою, який забезпечили гостинний господар садиби Олександр Хільченко та його команда й відповідальні за приготування юшки. Цього разу цю нелегку місію на себе взяли начальник відділу інформації міської ради Сергій Якунін та спортивний оглядач «України-Центр» Юрій Ілючек. Юшка вийшла бездоганною, а шашлики – такі смачні, що кухарям можна сміливо міняти професію та йти в ресторатори. Як кажуть в народі, без шматка хліба, вірніше, шматка м’яса, вони не залишаться. А журналісти не залишилися без гарного настрою та величезного бажання якнайшвидше зустрітися на наступному чемпіонаті.