Олена Хріненко: «Я сама знаходжу рештки тіла…»

14:41
4084
views

Нещодавно інформаційний простір збурило повідомлення, що поблизу Субботців було знайдено фрагменти тіла, які, можливо, належать зниклій 24 серпня минулого року Діані Хріненко. В пошуках приймали участь сотні волонтерів, працівники поліції і надзвичайники, а також військові кінологи, але безрезультатно.

Про страшну знахідку та чи підтверджуються чутки ми попросили по телефону розповісти маму зниклої дівчини – Олену Хріненко:

– Все залежатиме від результатів експертизи, але я не знаю, коли це буде. Про цю знахідку мені ніхто ніяк не повідомив. Отак можете й написати. Я сама дізналася, ніхто мене сюди не запрошував. Я до цих пір шукаю й знаходжу рештки того тіла, яке вони знайшли, і кажу їм про це. На даний час я знаходжуся, ви чуєте, який вітер, на полі. Я знаходжу рештки, і більше тут нікого немає. У них, мабуть, вибори. Можете так і написати. Про одяг можна сказати після результатів експертизи. Я не хочу уточнювати, в якому вигляді я знаходжу рештки. Мене запрошували на впізнання, але я не підтверджую, що впізнаю речі своєї доньки. Вони схожі, але вони не належного вигляду. Якби це були золоті чи срібні прикраси – я б з впевненістю могла сказати, що це речі моєї доньки. Пошуковці ходили поряд, але ж у звітності було сказано, що радіус обстеженої території становить 30 кілометрів. Можливо, вони взагалі не шукали тут. Я не дійшла до цього місця. Воно знаходиться скраю поля, я не дійшла до нього 300 метрів, коли шукала. Це місце метрів за 3–4 від краю поля, понад дорогою. Дорога проїжджа взимку та влітку, бруківка, між селами Нова Поляна й Глибока Балка. Які тут працювали спеціалісти – я не знаю, мені ніхто не доповідає. Мене навіть не запрошували. Я знайшла сама, вони навіть не очікували, що я приїду. Мені речі для впізнання показували на фото, хоча я бачила місце наяву, але поки що говорити немає сенсу. Все буде відомо після результатів експертизи. Мені дуже складно, повірте, що я була там, де жодна мати не була…

Сергій Полулях, «УЦ».