Дорогі земляки!

12:38
916
views

Сергія Коваленка знаю давно. І в першу чергу як очільника одного з найуспішніших навчальних закладів Кіровоградщини. Обіймаючи посаду директора Олександрійської школи-ліцею, він зміг уже тоді, на початку двотисячних, створити справжній європейський освітній простір, де учні отримували не лише якісні знання, а й можливість розвиватися як особистості. Сергія Коваленка поважають колеги, йому вдячні випускники.

Саме тому в 2015 році я запросив його до своєї команди. Успішного управлінця, порядну людину й громадянина України, який прагнув і нині прагне реальних європейських перетворень для держави.

Сергій Коваленко очолив гуманітарний і соціальний напрямки розвитку Кіровоградської області.

Осучаснення освіти й медицини, які наша команда втілювала в регіоні, – це його зона відповідальності.

Ми реалізували проєкт Нової української школи. Сучасні парти, сучасне обладнання й сучасні підходи до навчання покликані змалечку формувати європейське покоління. Наші діти тепер починають знайомство зі школою не зі стресу, а з можливостей і розуміння, що перший клас – це весело, яскраво та цікаво.

Торік на Нову українську школу область скерувала понад 40 мільйонів гривень. У прийдешньому навчальному році держава запланувала виділити освітнім закладам ще 30 мільйонів.

Сучасні футбольні поля зі штучним покриттям отримали 23 території. Це лише початок змін. Наступні кроки – модернізація спортивних залів при школах, створення спорткомплексів європейського зразка. Здоров’я наших дітей – понад усе!

Сергій Коваленко доклав зусиль, щоб у галузі медицини Кіровоградщини відбулися якісні зміни.

Завдяки його постійному зв’язку з профільними міністерствами, його наполегливості, області вдалося першою в Україні збудувати сільську амбулаторію – нову, з сучасним обладнанням, а головне – доступною для людей.

Ми дали старт європейським перетворенням, і цей процес не можна зупиняти!

Запровадження телемедицини в сільських амбулаторіях створить умови для кожного жителя регіону отримувати якісну лікарську допомогу.

Відтепер консультантами лікарів первинки будуть фахівці другого рівня – терапевти, кардіологи, ендокринологи та дерматологи. А спеціалісти обласної лікарні консультуватимуть медиків у районах із більш складних випадків захворювань.

Найближчим часом на Кіровоградщині 134 сільські амбулаторії підключать необхідне обладнання.

Управлінські та дипломатичні якості Сергія Коваленка – це важливий козир як на місцевому рівні для ефективного діалогу з центром, так і в ролі лобіста регіону в парламенті.

Переконаний, ставши народним депутатом, він так само наполегливо відстоюватиме інтереси рідної області.

Колись Сергій Коваленко сказав мені, що неодноразово отримував пропозиції виїхати за кордон, але не зробив цього, бо вірить у свої сили та в те, що робить. Він вірить у Кіровоградщину, в Україну, у потенціал наших людей. У те, що може бути корисним своїм досвідом і своїми знаннями тут.

За час спільної роботи він це неодноразово довів. Знаю, з таким же підходом працюватиме й у Верховній Раді. Нашій області потрібен гідний представник у парламенті!

Я підтримую Сергія Коваленка. Підтримайте й ви!

Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації
в 2014–2019 роках.