Бідненко й два Поліщуки

14:36
1015
views

Конкурсна комісія визначила переможців обласної літературної премії імені Євгена Маланюка. Претендентів було шестеро, переможців – троє. Журналісти «УЦ» умовно стали дотичними до цієї події.

Нагадаємо: ознайомившись зі списком книг, які претендують на здобуття премії, ми вирішили прочитати їх та написати короткий відгук. Прочитали та написали. Крім того в редакції жваво обговорювали прочитане. Більше того, вболівали кожен за «свого» автора.

Згідно з результатами голосування членів комісії у номінації «Поезія» лауреатом стала автор книги «Бузковий вечір» Наталія Бідненко. Ми відзначали високий рівень професійності та надійності матеріалу, в якому домінує тема кохання. Вірші рівні й округлі, ніби галька на морському березі, серед якої, як і годиться, виблискують самосяйні камінці несподіваних рим чи асоціацій.

У номінації «Проза» переміг Кирило Поліщук і його книга «Пташиний цвинтар». Ми також високо оцінили збірку з восьми оповідань Кирила, в якій майже всі розповіді – від першої особи, вони інтригують, не дозволяють відволіктися, доки не дочитаєш до кінця, не діждешся фіналу, розв’язки.

У номінації «Літературознавство і публіцистика» переміг Володимир Поліщук  і його «Час псевдонімів і робкорів». У книзі зібрано 33 статті про уродженців Єлисаветграда, починаючи від Павла Гельбака до Юрія Яновського. Кожна – найцікавіша історія, за якою стоїть колосальна дослідна праця.

Вітаємо лауреатів! Вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка відбудеться 2 лютого – у день народження письменника.