Підтримайте наше Цвітне!

14:03
2763
views

Село з Олександрівщини має шанс перемогти у конкурсі на найгарніше село України.

MadeinUkraine з 25 вересня по 25 жовтня проводить голосування за найкраще українське село. Участь у ньому беруть більше 200 сіл. Серед них 5 – з Кіровоградщини: Андріївка, Іванівка, Велика Северинка та конкретно з Олександрівської громади – Цвітне та Розумівка.

Та лише Цвітне з перших днів голосування почало активно набирати голоси і вже за декілька днів вийшло на 17-те місце. Потім було 14-те, 9-те… Позаминулий тиждень наше село твердо утримувало 3-тє місце. А опівночі на 12 жовтня вийшло на перше місце, випередивши постійних лідерів – села Старий Кривин (Шепетівський район, Хмельницька область) та Пасічна (Надвірнянський район, Івано-Франківська область). Ці населені пункти, до речі, виявилися дуже сильними конкурентами. І вони буквально наступають Цвітному на п’яти.

Перші голоси Цвітному давалися нелегко. Але майже миттєво утворилася команда раніше малознайомих людей, які об’єдналися заради однієї мети – показати всій Україні всю колоритність і мальовничість села з Центральної України.

Дехто з скептиків скаже: а для чого це робити? Староста Цвітного Яна Просяник пояснює так: «Задля того, щоб привернути увагу інвесторів, меценатів, благодійників і туристів до села, що багате історією, краєвидами та працьовитими людьми». Та й 100 тисяч гривень, які обіцяють за перемогу в конкурсі, зовсім не зайвими будуть для розвитку громади.

Яна Просяник зазначає, що вона хотіла б використати їх або на будівництво каплички на місці церкви, яку за радянських часів спалили, або на облаштування музею історії села, який зараз тулиться в одній кімнатці з сільською бібліотекою. «Але буде так, як вирішить громада!» – наголошує вона.

Цвітне підтримують голови обласної ради Сергій Шульга та обласної державної адміністрації Марія Чорна, голова Кропивницької РДА Віталій Пастушенко, багато-багато уродженців села з усіх куточків України, безпосередньо жителів Кіровоградщини й Олександрівщини.

Голосування триватиме до 25 жовтня. Просимо всіх жителів Кіровоградщини, які ще не проголосували, зайти за посиланням https://madeinukraine.org/project/vote-village і підтримати Цвітне. Кожен голос важливий!

Галина Шевченко, м. Олександрівка.