Мати уродженця Кіровоградщини пишається, що її син воює проти України

12:14
1196
views

Власник російської приватної військової компанії (ПВК) “Вагнера” Дмитро Уткін народився у селищі Смоліне Маловисківського району. Компанія отримала на честь свого командира, який має позивний “Вагнер”.

ПВК “Вагнера” офіційно не існує, тому що російські закони забороняють створення приватних військових компаній.

Інформації про нього вкрай мало, пише “Цензор”: військовий армійської розвідки РФ, у 2013 році був найманцем у ПВК Slavonic Corps в Сирії, повернувся і створив свою компанію. Його називають виконавцем вбивств відомих бойовиків на Донбасі, ватажком бойових загонів у Криму і керівником операцій в Сирії. Працює на замовлення Кремля.

Дмитро Уткін народився 1970 року в Смоліному. Тут закінчив школу і виїхав до Росії. Відслужив у армії, поступив до військового училища в Санкт-Петербурзі.

Журналісти розшукали будинок, де живе матір Уткіна. Але вдома її не було: за словами сусідів, поїхала перед Новим роком до сина. Продавчиня ж продуктового магазину розповіла, що жінка дуже пишається своїм сином і говорить: “Куди дядя Вова накаже, туди Діма й поїде”.

“Дядя Вова”, між іншим, 9 грудня 2016 грудня особисто вручив “Вагнеру” (на знімку – крайній з правого боку) нагороду. Яку саме – точно не відомо.