Поліція знайшла «терориста», який повідомив про замінування Ленінського райсуду в Кропивницькому

11:41
1551
views

Працівники поліції встановили особу чоловіка, який наприкінці березня телефоном повідомив про «замінування» будівлі однієї з державних установ.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Відреагувавши на заяву невідомого, на місце пригоди – до будівлі Ленінського районного суду – виїхали слідчо-оперативна група Кропивницького відділу поліції, фахівці вибухотехнічної служби та рятувальники. У результаті обстеження приміщення, розташованого на вулиці Великій Перспективній, підозрілих предметів не знайшли.

«За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності», – розповів начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. – У результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейським вдалося встановити особу «жартівника». Ним виявився непрацюючий та несудимий 36-річний житель обласного центру. За попередніми даними, чоловік телефонував із власного мобільного, який в подальшому зберігав у себе вдома».

Нині громадянину оголосили про підозру. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.