У Світловодську чоловік убив свою співмешканку й закопав її на городі (ФОТО)

12:18
1418
views

Читайте також: Майора ЗСУ, який зник в Олександрії, знайшли вбитим у лісосмузі (ФОТО)

Поліцейські розкрили вбивство мешканки Світловодська, скоєне ще на початку року.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Підозрюваним у вчиненні цього тяжкого злочину виявився її 49-річний знайомий, який стверджує, що раніше мав з 40-річною загиблою близькі стосунки. Однак через сварку спочатку вдарив жінку, а потім задушив рушником.

Вийти на слід зловмисника та з’ясувати долю зниклої безвісти оперативникам вдалося згодом, коли підозрюваний здав її особисті речі у ломбард.

За попередніми даними, чоловік на деякий час оселився в будинку потерпілої та згодом начебто заявив їй, що має в іншому регіоні власну родину, тому не може лишитися надовго.

Сварка врешті закінчилася побиттям власниці будинку. Через деякий зловмисник вже не міг стримувати емоції і, замість того щоб піти, задушив жінку. На місце пригоди повернувся вже згодом. Аби приховати сліди злочину, чоловік поклав тіло в господарську сумку, відніс на дачну ділянку своєї родички, де закопав у землю та прикидав місце господарським непотребом.

Особисті речі жертви – мобільний телефон, ноутбук та золоті вироби – взяв із собою, а згодом виїхав на заробітки до столиці.

«Повідомлення про зникнення місцевої жительки до поліції надійшло згодом від її родичів. Жінка не відповідала на телефонні дзвінки, а будинок був просто зачинений. До пошуків потерпілої негайно долучилися оперативники. На розкриття неочевидного особливо тяжкого злочину поліцейським знадобилося кілька місяців. З’ясувавши, з ким до того спілкувалася жінка, поліцейські крок за кроком намагалися знайти зачіпки щодо причетності судимого за вбивство знайомого. Зусилля увінчались успіхом. За деякий час зловмисник пішов до одного зі столичних ломбардів, де здав на продаж золоті вироби зниклої жінки, – розповів начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий. – Продати її мобільний телефон не наважувався. Засіб зв’язку виявили під час обшуку та затримання, яке відбулося на території одного з гуртожитків Києва. Зрозумівши, що заперечувати свою причетність до тяжкого злочину вже не має сенсу, зловмисник зізнався у скоєному та розповів, де сховав тіло».

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до 15 років або довічне ув’язнення.