У мерії Кропивницького розповіли, коли маршрутникам стане зле

12:04
4732
views

Великі автобуси з’являться на вулицях Кропивницького у вересні 2017 року.

Читайте також: Влада обіцяє жителям Кропивницького великі автобуси

Влада Кропивницького оголосила тендер на купівлю 20 автобусів за 70 мільйонів

Про це в інтерв’ю «Вечірній газеті» заявив начальник міського управління розвитку транспорту і зв’язку Олександр Вергун, повідомили «УЦ» у прес-службі мерії.

«Тридцятого березня тендерний комітет КП «Електротранс» оголосив закупівлю двадцяти нових автобусів 2017 року випуску великої місткості. У квітні міська рада Кропивницького виділила на це 70 мільйонів гривень, – сказав він. – Взяти участь у конкурсі зголосилися три підприємства – «Торговий дім «ЛІТАН», «УкрЄвроМаз» і «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг». Перші два торгують автобусами марки МАЗ, третє – марки ЛАЗ. Однак за рішенням тендерного комітету КП «Електротранс» останнє з названих підприємств не було допущене до аукціону через певні порушення. Електронні торги в системі ProZorro мали відбутися десятого травня, однак ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» подало скаргу до Антимонопольного комітету України з приводу недопущення його до аукціону. Тепер потрібен час, щоб АМКУ визначився, чи братиме до уваги цю скаргу. Якщо братиме, то на її розгляд також піде певний час».

За його словами, великі автобуси виїдуть на маршрути восени: «Підписання угоди з переможцем торгів можна очікувати десь у червні, а після цього обумовлювати з ним конкретні терміни поставок. Найімовірніше, що нові великомісткі автобуси з’являться на маршрутах Кропивницького першого вересня, це відповідає термінам, вказаним у програмі розвитку міського пасажирського транспорту на 2017 рік».

Олександр Вергун також повідомив, які маршрути обслуговуватимуть автобуси: «Ті, звідки надходять найбільше скарг на переповненість мікроавтобусів у ранковий й вечірній час пік, віддалені мікрорайони. Це селище Нове, Стара Балашівка, Нова Балашівка, правобережна Лелеківка, Арнаутове, район телевежі, Новоолексіївка і Кущівка. Спеціалісти нашого управління нині виїздять на ці маршрути й визначають, де потрібно провести ямковий ремонт, поновити розмітку, поставити певний знак, аби підготуватися до появи там великомістких автобусів».