У Кропивницькому затримали чоловіка, який викрав заступницю голови РДА з Миколаївщини

10:27
1442
views

Поліцейські затримали підозрюваного у викраденні заступника голови Єланецької РДА Миколаївської області.

Про це йдеться у повідомленні ГУ Національної поліції в Миколаївській області, текст якого має «УЦ».

16 березня 2017 року двоє злочинців, погрожуючи насильством, відібрали у 54-річної мешканки Єланецького району автомобіль. Жінку, заступника голови райдержадміністрації, утримуючи у транспортному засобі, довезли до території Кіровоградської області, де залишили у безлюдній місцевості за межами населених пунктів.

Слідче відділення Єланецького відділення Новоодеського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області розпочало кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 146 КК України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» та ч. 3 ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

20 квітня під процесуальним керівництвом прокуратури області оперативні співробітники Управління кримінального розшуку та Єланецького відділення Новоодеського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області затримали у Кропивницькому 32-річного нападника, який, залишивши викрадений автомобіль за межами міста на пустирі, намагався сховатися у натовпі на вулицях обласного центру.

Зі слів злодія, який вже відбував покарання за незаконне заволодіння транспортним засобом, він разом зі своїм спільником планували продати автомобіль потерпілої, але зробити це швидко не змогли через відсутність можливості у короткий термін сфабрикувати документи на нього.

Зловмисника арештували та оголосили йому про підозру.

Правоохоронці продовжили пошуки другого нападника і 19 травня його знайшли у Кропивницькому. 40-річного зловмисника затримали в порядку ст. 208 КПК України та, за узгодженням з прокуратурою, оголосили про підозру і провели процедуру впізнання.

За рішенням суду відносно нападника обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.