Позбавити життя заступника начальника колонії в Кропивницькому намагалася дружина в’язня

12:56
2955
views

Ленінський районний суд Кропивницького взяв під варту підозрювану у виконанні ролі пособника в замаху на життя заступника начальника Кропивницької установи виконання покарань (14).

Про це «УЦ» повідомили в суді.

Жінка перебуватиме під вартою протягом 60 діб.

У пособництві підозрюється дружина ув’язненого колонії №14, який, у свою чергу, підозрюється у замовленні та організації замаху.

Згідно зі ст. 348 Кримінального кодексу України, вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу чи його близьких родичів у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, а також члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв’язку з їх діяльністю щодо охорони громадського порядку караються позбавленням волі на строк від дев’яти до 15 років або довічним позбавленням волі.

Нагадаємо, 19 трaвня в одному зі спaльних мікрорaйонів Кропивницького підірвaли aвтомобіль «Нивa», що належав заступнику начальника колонії №14. Згодом з’ясувалося, що вибух був імітацією спецслужб задля затримання організатора та виконавців замаху.