Затримані в центрі Кропивницького озброєні чоловіки їхали на «розбірки» в Бережинку

11:32
5705
views

13 жителів Київської області, яких затримали в центрі Кропивницького, мали взяти участь у «розбірках» довкола фермерського господарства «Нива-2010».

До теми: У центрі Кропивницького затримали 13 озброєних жителів Київської області (ФОТО)

Про це «УЦ» повідомило джерело у правоохоронних органах.

За даними джерела, у Бережинці планувалося подальше загострення протистояння.

Нагадаємо, близько 16:00 23 травня у Бережинці стріляли у місцевих жителів та знімальну групу «День за днем» каналу «Кіровоград».

Події відбувалися навколо фермерського господарства «Нива-2010», яким 23 дні тому нібито незаконно заволоділа фірма з Дніпра. Близько 200 людей, земля яких знаходиться в оренді господарства, стали на бік засновника підприємства Миколи Трибіненка. Громада взялась сама виганяти самопроголошених власників, які зачинились у конторі і не хотіли виходити до людей.

Аби зайти в приміщення, довелось виламати двері та вибити вікна. Ті, хто знаходився всередині, стали кидати у бік людей димові шашки та розпилювати сльозогінний газ. Слідом з вікон пролунали постріли, стріляли зсередини у натовп. Люди неодноразово телефонували в поліцію, через 40 хвилин приїхали троє патрульних.

Протягом цього часу стрілянина продовжувалась. Один молодих чоловіків, який був у натовпі, та ще кілька місцевих отримали поранення.

Свистіли кулі й над головами знімальної групи «День за днем», яка перебувала на місці подій і самого початку конфлікту.