Жителі Черкащини звинувачують поліцейських з Кіровоградської області у тортурах

14:47
2763
views

Двоє жителів села Райгород Кам’янського району Черкаської області звинувачують працівників Олександрівського відділку поліції в побитті та застосуванні електрошокеру.

Вони написали заяви до прокуратури області, копії яких має «УЦ».

В одній з заяв ідеться про те, що «…оперуповноважений почав бити по голові й тулубу, а потім відвів у інший кабінет, де <…> почав вражати по ногах електрошокером».

Інша – ідентична, у ній також сказано про удари в голову й тулуб та застосування електрошокеру.

Обоє заявників стверджують, що мають свідків тортур.

Автори заяв – односельці. Одного з них арештували й доставили в СІЗО після вручення підозри у пограбуванні. За даними поліції, мешканець Черкащини 1995 року народження 26 травня 2017-го силою відібрав у одинадцятирічного жителя Олександрівки велосипед.

Інший проходить у справі як свідок. Обоє зазначили у заявах, що підписати зізнання та надати необхідні свідчення їх змусили у поліції. Вони також просять прокуратуру звернути увагу на той факт, що їх перед затриманням поліцією побив і житель Олександрівки К. – нібито вітчим згаданого вище неповнолітнього.

Адвокат заарештованого мешканця Райгорода подала апеляцію на рішення суду про обрання запобіжного заходу, однак скаргу відхилили.