Через десять днів у Кропивницькому має з’явитися програма озеленення міста

09:55
1925
views

ГУ житлово-комунального господарства Кропивницького має протягом десяти робочих днів розробити програму озеленення міста.

Цю пропозицію озвучив начальник ГУ Віктор Кухаренко, і її підтримали присутні на нараді в мерії вчора, 12 березня, передає прес-служба міськради.

«У Кропивницькому є такі місця, де видалення дерева активістам одразу кидається в очі. А є території густо засаджені, де знесене дерево не привертає уваги, – відзначив секретар міськради Андрій Табалов. – Тому, щоб демонтаж аварійних дерев не викликав резонансу в суспільстві, результати інвентаризації зелених насаджень необхідно обов’язково оприлюднити. Також не вважаю корисним стихійне засадження міста деревами, оскільки є місця, в яких це робити не можна, наприклад через наявність інженерних комунікацій, які у майбутньому можуть бути пошкоджені корінням дерев».

Він також додав, що наразі питання озеленення постало дуже гостро через те, що жодна попередня міська влада не займалась такими проблемами, а їх за цей час накопичилось дуже багато. Так, за інформацією керівника КП «Благоустрій» Віктора Луценка, після обстеження 16 вулиць Кропивницького фахівці підприємства виявили 490 аварійних дерев, які можуть спричинити надзвичайні ситуації.

Каменем спотикання для комунальних служб стала неможливість використання грошей з екологічного фонду для висадки зелених насаджень в обласному центрі – ці кошти надходять до міського бюджету на виконання заходів програми управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, а висадка дерев прописана у галузевій програмі ГУ ЖКГ. Тому Віктор Кухаренко запропонував розробити окрему програму озеленення міста з окремим фінансуванням. Таку пропозицію підтримали всі присутні. Термін розробки нової програми – десять робочих днів.

Нагадаємо, вчора, 12 березня, в Лісопарковій зоні Кропивницького обрізали тополі. За даними активістів, замовником робіт став місцевий бізнесмен, який відмовився продемонструвати відповідні дозволи.