Кілька слів про свавілля

13:47
1431
views

Під час понеділкової  апаратної  наради в міськраді Кропивницького Андрій Райкович був змушений кілька разів емоційно реагувати на події, які мали місце минулого тижня.

Його обурило повідомлення в соц­мережах, що водій однієї з маршруток не захотів брати від дитини плату за проїзд монетами. Мер дав розпоряд­ження провести необхідну роботу з перевізниками і в плані організації руху маршрутних таксі взагалі: «Якщо не вміють гідно обслуговувати, то ми їх замінимо на комунальний транспорт, але свавілля не допустимо».

Не залишив без коментарів мер і спробу варварського демонтажу елементів новенької зупинки громадського транспорту, яку лише тиждень тому встановили біля Центрального ринку на прохання пасажир ів: «Емоцій не вистачає, щоб дати визначення. Насправді – це виклик міській владі й поліції, а з викликами потрібно боротися та вказати злодюжкам  їхнє місце. Я думаю, працівники поліції відреагують на дії негідників, і ми будемо знати прізвища, а журналісти розкажуть громаді про їхні подвиги. Ми повинні прозвітувати громаді, хто в домі господар, ми повинні показати, хто їм дав одяг працівників комунального підприємства, на якій машині приїхали й так далі, а журналісти це правильно висвітлять в публікаціях. Окреме “дякую” дільничому, а ви вже розберетеся, чи не догледів, чи інше. У такій атмосфері неприємно працювати, розбудовувати місто. Ми говоримо про нову набережну, а нові лавки чи урни  знаходимо на дні Інгулу. Це говорить про низький культурний рівень, про небажання жити в гарному місті, про неповагу до краси».

При цьому було зазначено, що роботи по облаштуванню зупинок у місті будуть продовжені. Крім цього,  на думку мера, необхідно вже зараз активізувати роботу з любителями незаконного паркування автомобілів на центральних вулицях, які суттєво ускладнюють роботу великогабаритного пасажирського  транспорту. З настанням зими це загрожує паралічем руху й через неможливість проводити очищення вулиць від снігу. Ситуація незрозуміла ще й тому, що неподалік від центру практично не використовується велика парковка. Вирішення проблеми лежить у площині активізації роз’яснювальної роботи, як і у випадку з наведенням ладу навколо сміттєприймальних контейнерів. Керівникам ЖЕО та «Екостайлу» потрібно підвищити рівень співпраці, інакше добитися чистоти майже неможливо.

На думку Андрія Райковича, вимагає ретельнішої підготовки й реалізація такого амбітного проєкту, як реконструкція набережної, який все більше стає схожим на інструмент здобуття політичних дивідендів, тому людям потрібно роз’яснювати, що такі проєкти за один рік  і по щучому велінню не робляться, а потребують  підготовки проєктно-кошторисної документації, серйозного проєктування й врахування всіх обставин.