Вибори в Кропивницькому: остаточні рейтинги

14:18
1154
views

У жовтні підтримка Андрія Райковича вдвічі перевищує рейтинг найближчого конкурента на виборах міського голови Кропивницького та впритул наблизилася до показника, який дозволить виграти вибори вже в першому турі. Такі результати моніторингу соціологічної групи «Рейтинг», проведеного в першій декаді місяця.

За чинного міського голову готові голосувати 49,2% з тих, хто визначився з вибором та піде на дільниці в неділю. 24,9% готові підтримати Артема Стрижакова, 8,0% – Анатолія Ларіна, 6,9% – Ольгу Ковальову-Алокілі, 4,4% – Олександра Цертія. Рейтинги інших кандидатів – менше 3%.

Моделювання другого туру мерських виборів показало, що за умови виходу до нього Райковича та інших потенційних кандидатів, діючий мер отримав би перемогу. У парі з Стрижаковим з результатом 56% проти 33%, у парі з Ларіним – 65% проти 18%, у парі з Ковальовою-Алокілі – 66% проти 17%, – також зазначається в презентації моніторингу.

За даними дослідження, сьогодні на виборах до місцевого парламента «Пропозиція» Райковича має найвищий рейтинг – 26,9% тих, хто буде голосувати та визначився із вибором.

Далі – «Перспектива міста», яку готові підтримати 18,8%, «Слуга Народу» – 11,4%, «Опозиційна платформа – За життя» – 9,7%, «Європейська Солідарність» – 8,4%, «Батьківщина» – 7,0%, «За майбутнє» – 4,4%, «Рідне місто» – 4,3%. Рейтинг інших партій – менше 3%. Не визначилися – близько 11%.

Під час дослідження «Рейтингу» 67% опитаних у Кропивницькому відповіли, що обов’язково візьмуть участь у голосуванні, 22% вагаються, 10% – малоймовірно, що голосуватимуть.

 

Довідково: дослідження проведене з 3 по 10 жовтня серед зжителів Кропивницького віком від 18 років методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Опитано 1103 людини. Помилка – не більше 3,0%.