На Кіровоградщині на хабарі затримали підполковника ДСНС (ФОТО)

17:03
2538
views

Начальника одного з міськрайвідділів УДСНС у Кіровоградській області затримали на хабарі співробітники управління захисту економіки у Кіровоградській області Нацполіції та військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Південного регіону України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції, яке має «УЦ».

«Підполковник цивільного захисту займався вимаганням коштів з підприємців за не проведення перевірочних заходів на об’єкті з підвищеною небезпекою – АЗС», – сказано у повідомленні.

На підставі зібраної інформації слідчі військової прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У межах провадження правоохоронці задокументували факт вимагання та одержання п’яти тисяч гривень неправомірної вигоди від представників АЗС. Крім того, щоб відвести від себе підозри, начальник відділу передав хабар підлеглому, щоб той заховав гроші.

Підполковника «взяли» у його службовому кабінеті вчора, 16 березня. Його прізвище та назва району, відділ у якому він очолював, прес-служба не оприлюднила.