На Кіровоградщині злодії поцупили металу з електроопор на 200 тисяч (ФОТО)

00:05
1472
views

Поліцейські встановили особи зловмисників, які викрали металу з електроопор на понад 200 тисяч гривень.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

За попередньою інформацією енергопостачального підприємства, це лише собівартість обладнання.

У кількох десятках злочинів викрили трьох жителів Кіровоградського району віком від 25 до 30 років.

«Встановлено, що чоловіки за допомогою гайкових ключів вночі демонтували метал із електроопор на території району і ховали його у лісосмугах. Потім винаймали авто, щоб вивезти «здобич» до іншої області та продати. За один раз спільники викрадали до 200 кілограмів металевих деталей, – розповів заступник начальника поліції Кіровоградської області Андрій Бензар. – Працівникам карного розшуку обласного главку та Кіровоградського районного відділення поліції вдалося вирахувати автомобіль, яким пересувалися зловмисники під час чергової спроби збути крадене майно. На цьому «легкий заробіток» для чоловіків закінчився.

Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 194-1 (умисне пошкодження об’єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України, триває. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років».

Поліцейські намагаються встановити остаточнусуму збитків та перевіряють осіб на причетність до скоєння подібних злочинів. Раніше вони вже притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки та грабежі.