Мерія Кропивницького планує взяти кредитів на 16,5 млн євро

12:16
1781
views

Міськрада Кропивницького планує підписати угоду про співробітництво з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Про це йдеться у проекті рішення міськради, копію якого має «УЦ».

У документі, зокрема, сказано: «1. Дати згоду на участь Кіровоградської міської ради та створених нею комунальних підприємств у проектах Європейського Банку Реконструкції та Розвитку(далі – «ЄБРР»), а саме:

1) «Модернізація громадського транспорту у м. Кропивницькому». Орієнтовний розмір кредиту: до 8,0 млн євро, включаючи кредит від Фонду Чистих Технологій (далі – «ФЧТ») на суму до 2,0 млн євро.

Крім того, інвестиційний грант на суму до 2,0 млн євро від Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (далі – «Е5Р»).

2) «Підвищення енергоефективності громадських будівель у м. Кропивницькому». Орієнтовний розмір кредиту: до 6,5 млн євро, включаючи кредит від ФЧТ на суму до 1,5 млн євро.

Остаточна сума фінансування по проектах буде визначена після проведення ЄБРР передпроектної оцінки та залежатиме від схвалення Е5Р та ФЧТ».

Строк погашення кредитів – до 13 років, з яких 3 – пільговий період. Кредитна ставка – до 7%.

Нагадаємо, на реалізацію двох проектів – використання енергоефективних технологій при модернізації приміщення ЗОШ №31 та модернізація зовнішнього освітлення – влада Кропивницького хоче залучити кредит міжнародної фінансової організації «Північна екологічна фінансова корпорація» (НЕФКО) у розмірі 13 мільйонів 200 тисяч гривень.