На Кіровоградщині таки вдалося створити скандальну територіальну громаду

10:38
1366
views

7 серпня відбулися сесії шести сільських та селищної рад в Олександрійському районі, на яких ухвалено остаточні рішення щодо створення об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомив «Голос громади».

Приютівська селищна об’єднана територіальна громада з центром у селищі міського типу Приютівка, відповідно до ст. 8 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», вважається утвореною.

ЦВК повинна прийняти рішення про проведення виборів органів місцевого самоврядування об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, напружену ситуацію, яка виникла в Олександрійському районі у питанні створення об’єднаних територіальних громад, прокоментував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час щотижневої апаратної наради 24 липня.

Він заявив: «Обласна державна адміністрація розуміє, що абсолютно логічним є рішення створити велику територіальну громаду на базі міста Олександрія, об’єднавши навколо нього прилеглі села. Відповідна пропозиція була внесена до Перспективного плану і підтримана депутатами обласної ради. На жаль, керівництво і депутати Олександрії не розібралися в цьому процесі й чинять супротив. Це не лише слова, а й рішення про небажання такого об’єднання, прийняте депутатами Олександрійської міської ради. Під його впливом формуються і негативні настрої у жителів навколишніх сіл щодо об’єднання і подальшого руху вперед».