АТОшника з Кіровоградщини судять за замах на вбивство наркодилера

13:36
4012
views

Військовослужбовець з Помічної Кіровоградської області Ілля Орлов знаходиться в Маріупольському СІЗО за підозрою у замаху на вбивство.

Про це «УЦ» повідомила адвокат Орлова.

«Подія сталася 6 травня 2017 року, – розповіла вона. – Ілля чи то з власної ініціативи, чи то за неофіційним наказом командування вирішив провчити торговця наркотиками, який постійно ошивався біля військової частини. Разом з двома своїми товаришами по службі Орлов, попередньо зідзвонившись з дилером, відправився на зустріч. Продавець наркотиків у процесі розмови зробив необережний рух у напрямку Іллі, і той випадково вистрелив».

Іллю Орлова того ж дня затримала поліція. Впіймали і наркодилера, у якого – наскрізне поранення плеча.

Адвокат наполягає на невинуватості Іллі Орлова і стверджує, що в справі – дуже багато суперечностей і «білих плям».

Наразі АТОшник знаходиться у Маріупольському СІЗО. Його батько намагається вийти на зв’язок з різноманітними правозахисними організаціями.

«Ілля пішов в армії практично відразу після школи, згодом підписав контракт, – розповів він «УЦ». – Ми – батьки – неодноразово отримували подяки за доблесну службу нашого сина. Потім він повернувся, трохи поїздив на заробітки в Київ, а з початком війни на Донбасі відправився воювати: спочатку добровольцем, потому – знову на контракт».

Водночас перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін заявив про цей випадок як про «розбірки» між покупцем наркотиків і наркодилером. Він написав у Facebook, що Орлов знаходився під впливом наркотиків.

Подробиці історії, ексклюзивні коментарі та свідчення – у наступному номері тижневика «УЦ», який вийде друком у четвер, 7 вересня.