Кузьменко став співавтором законопроекту про захист від будівельних шахраїв

10:32
1662
views

Народний депутат з Олександрії, який входить до фракції БПП, Анатолій Кузьменко став співавтором законопроекту про захист громадян, які придбали нерухомість в об’єктах незавершеного будівництва.

Законопроект підготували вісім депутатів, включаючи Кузьменка, передає «Моя Олександрія». Документ зареєстрували в канцелярії парламенту 20 вересня.

Автори проекту пропонують внести зміни до деяких законів з метою захисту осіб, які придбали квартири і приміщення в об’єктах незавершеного будівництва.

«У даний час права на об’єкти, розташовані в будинках, що не введені в експлуатацію, не підлягають державній реєстрації. Особи, які набувають такі права, залишаються незахищеними», – сказано в пояснювальній записці.

Депутати наголошують, що в такій ситуації несумлінний забудовник може продавати приміщення двічі або продати більше приміщень, ніж є у нього в наявності за проектною документацією.

Щоб уникнути афер, депутати пропонують зобов’язати забудовника реєструвати майнове право на кожну квартиру або нежитлове приміщення перед продажем. Особа, яка придбала квартиру або приміщення, зможе подати заяву про покупку до Державного реєстру майнових прав.

Також депутати пропонують, щоб ці документи були у вільному доступі.