У Кропивницькому налагодили систему з вивезення опалого листя

12:36
1488
views

Ситуація з вивезенням опалого листя з території Кропивницького змінилася на краще.

Це констатував міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 02 жовтня, повідомили «УЦ» у прес-службі мерії.

До організації збору листя, особливо у приватному секторі, долучилися квартальні комітети. Спецінспекція проводить регулярні рейди за участі працівників поліції і міської дружини та контролює недопущення розведення багать по місту.

«Вивезення листя – актуальне для міста питання і його тримати на постійному контролі усім виконавцям, – наголосив Андрій Райкович. – Сезон листопаду ще триватиме довго, тож усі мають з відповідальністю поставитися до забезпечення виконання правил благоустрою в Кропивницькому».

Очільник міста відзначив, що багато законослухняних містян вивозять зібране листя і складають його у визначених місцях. У той же час, звернув увагу Андрій Райкович, не скрізь комунальники його вчасно вивозять, тож людям доводиться його спалювати.

«Працівникам підприємства “Екостайл” необхідно у ці дні ретельніше слідкувати за вчасністю і оперативністю вивезення зібраного людьми листя, – сказав міський голова. – Квартальним комітетам необхідно продовжувати роз’яснення серед мешканців міста щодо порядку збору листя. Важливо попереджати, щоб не змішували листя з побутовим сміттям. Ми взяли на себе зобов’язання забезпечити вивезення опалого листя з території міста, і ми його виконаємо. І в жодному разі не допускати, щоб хтось хоч копійку взяв з людей».