Жителька Кіровоградщини потрапила до реанімації через тушонку

09:49
1434
views

До мешканців Олександрійського району, які захворіли на ботулізм минулого тижня та наразі перебувають на лікуванні, приєдналася ще одна потерпіла.

Нею стала мешканка села Нова Прага Олександрійського району, повідомляє обласний лабораторний центр.

Жінка відчула перші симптоми недуги 21 листопада через кілька днів після вживання тушонки домашнього приготування. 23 листопада її госпіталізували до реанімаційного відділення Олександрійської ЦРЛ.

Перебіг захворювання на ботулізм лікарі визначають як тяжкий.

З метою проведення діагностичного дослідження до лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» доставлять кров хворої.

Протягом 2017 року це вже п’ятий випадок захворювання на ботулізм, причиною якого є м’ясні консерви домашнього приготування.

Ботулізм – гостре токсико-інфекційне захворювання, яке зумовлює токсин Clostridium botulinum. Хвороба характеризується міоплегією та офтальмоплегією, парезом кишечника, розладами вегетативної інервації, при тяжкому перебігу – бульбарним синдромом і гострою дихальною недостатністю.

При несвоєчасній постановці діагнозу, безграмотному веденні хворого на ботулізм, що почався як середньо-тяжкий або навіть легкий, він може трансформуватися у тяжкий і навіть закінчитися летальним результатом.