Ціни на «офіційні» новорічні ялинки на Кіровоградщині будуть на рівні минулорічних

14:02
6608
views

Цінова політика на новорічні ялинки, які продаватиме обласне управління лісового та мисливського господарства, буде на рівні 2016 року.

Про це в коментарі «УЦ» заявила начальник управління Наталя Ревенко.

Сосна кримська висотою до метра коштуватиме 90 гривень, сосна звичайна – 78, ялина звичайна – 72. Можна буде придбати гілки: соснова довжиною до півметра обійдеться в 15 гривень, метр – 20.

Охочі можуть купити прикрасу новорічних свят безпосередньо в державних лісгоспах. У цьому випадку покупка виявиться дешевше. Якщо далеко їхати до лісників, треба відвідати ялинковий ярмарок, торгову точку, майданчик, де торгують вічнозеленими деревами. Таких місць – кілька по всій області. У Кропивницького вибрати ялинку можна біля адмінбудівлі управління (вул. Тараса Карпи, 76), а також на вулиці Салганні піски, 1. Будуть ярмарки і в інших населених пунктах: у Голованівську, Вільшанці, Долинській, Бобринці, Петровому, Компаніївці, Новгородці, Олександрівці, Новомиргороді, Новоукраїнці, Онуфріївці, Олександрії, Світловодську, Знам’янці та інших.

Наталія Ревенко наголосила на необхідності купувати ялинки легального походження. Перевірити легальність нескладно. Якщо раніше дерева маркувалися пластиковими бирками, то в цьому році будуть застосовуватися етикетки. Вони містять індивідуальний номер і відповідний йому штрих-код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини. Номер перевіряється на сайті www.ukrforest.com. Якщо його там немає – походження ялинки сумнівне.

Лісівники Кіровоградщини планують продати у 2017 році майже 25 тисяч новорічних ялинок.