Олександрія стратегічна

14:10
703
views

Адміністративно-територіальна реформа, у результаті якої утворилися територіальні громади, зумовила оновлення програмних документів розвитку територій. Нещодавно міський голова Сергій Кузьменко дав старт оновленню Стратегії сталого розвитку до 2030 року, оскільки з минулого року до складу Олександрійської громади ввійшло 12 сіл, збільшилася кількість населення, змінився його склад, стали іншими промислова, комунальна, соціальна та транспортна інфраструктури. Тепер перед місцевими органами влади та самоврядування стоять завдання не стільки модернізації, як повної реорганізації стратегії. Робоча група вже почала збір і вивчення актуальних і проблемних питань життєдіяльності громади для відпрацювання методики їх вирішення на найближчу перспективу.

Тим часом триває оновлення культурно-спортивної бази. На своїй сторінці в соціальних мережах Сергій Кузьменко повідомив про початок експлуатації мультифункціонального спортивного майданчика гімназії ім. Шевченка. Обійшлися без мітингів, промов і перерізання стрічок: «У дітей з’явилася нова спортивна локація зі спеціальним покриттям, де можна займатися спортивними іграми, причому не лише учням, але й жителям мікрорайону». На роботу, яка тривала кілька місяців, з міського бюджету було виділено півтора мільйона гривень. Коментарі в соціальних мережах вже вимагають поширення ініціативи по реконструкції шкільного спорту й на інші школи громади. Наближається до завершення реалізація ще однієї ідеї мера – реконструкція Олександрійського театру. Після заміни інженерних теплових комунікацій двір театру вже упорядковано, замощено алеї та встановлено лави для відпочинку. Можна сказати, що в місті з’явилася ще одна сучасна відпочинкова зона.

Одним з найважливіших завдань для влади міста сьогодні й на перспективу залишається організація пасажирських перевезень, причому не лише в самій громаді. Так, регіональна філія «Одеської залізниці» продовжила рух приміського потягу Олександрія – Знам’янка – Помічна та в зворотньому напрямку по суботах, неділях і понеділках, згідно розкладу.

Такі електрички потрібні для активізації руху населення в межах регіону, іншим важливим питанням, яке перебуває на контролі міської ради, є легалізація заробітної плати та зайнятості населення. Щотижня виявляють по кілька фактів порушень трудового законодавства, тобто роботи неоформлених належним чином працівників, але порушення усуваються не за допомогою штрафів та адміністративних стягнень, а офіційним працевлаштуванням. Таким чином з початку року було працевлаштовано близько 50 осіб.

Продовжує збільшуватися кількість хворих на ковід, які лікуються в закладах охорони здоров’я міста. Переважна більшість лікується амбулаторно. Зростає й кількість хворих на пневмонію, а єдиним дієвим засобом уберегтися якщо не від зараження, то від важкого перебігу хвороби залишається щеплення. У пунктах масової вакцинації щотижня вакцинується до 3 тисяч чоловік, дефіциту доз не спостерігається.

Завдяки сприятливій погоді КП «Житлогосп» завершує підготовку житлового фонду до зими. За останній тиждень проведено поточний ремонт 12 дахів багатоквартирних будинків та здійснено ремонт 8 під’їздів. Роботи тривають.

Продовжується підготовка до заключних турів чемпіонату України з футболу. 14 листопада на оновленому полі стадіону «Ніка» у товариському матчі зустрілися прем’єрліговські «Олександрія» та «Інгулець» з Петрового. Господарі впевнено перемогли – 3:1 і мають непогані перспективи завершити перше коло в зоні Єврокубків, що є стратегічним завданням команди на найближчі сезони.