Луценко просить судити Ставицького заочно разом з Азаровим

13:21
1536
views

Генеральна прокуратура просить суд дозволити почати заочне розслідування проти колишнього прем’єра Миколи Азарова і колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького (на фото).

У 1994 – 2002 роках Едуард Ставицький працював менеджером ЗАТ «Науково-виробниче об’єднання «Екологічне паливо України» (Олександрія), у 2002-му – 2006-му був головою правління.

З 2002-го – почесний президент олександрійського ТОВ «Дитячо-юнацький футбольний клуб «Кристал-аметист».

Про це під час конференції про питання повернення активів повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передають «Українські новини».

«Щодо Азарова ми завершили розслідування і передали до суду клопотання про заочну форму засудження. Те ж саме стосується Ставицького. Ми завершили розслідування і передали до суду клопотання про заочну форму засудження», – сказав він.

Також найближчим часом направлять до суду клопотання про заочне розслідування проти колишнього виконуючого обов’язки прем’єра Сергія Арбузова, колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка і бізнесмена Сергія Курченка.

Щодо колишнього депутата Верховної Ради Юрія Іванющенка (Партія регіонів), то Луценко зазначив, що розслідування кримінальних проваджень стосовно нього суттєво ускладнене.

Зокрема, генпрокурор повідомив, що ключовий свідок, який дав свідчення проти Іванющенка у справі про рейдерське захоплення ринку «7-й кілометр» в Одеській області, на суді відмовився від свідчень.

Водночас Луценко наголосив, що кошти колишнього екс-депутата перебувають під арештом і розслідування триває.

Нагадаємо, Інтерпол припинив розшук екс-міністра енергетики часів президенства Віктора Януковича Едуарда Ставицького.

24 березня 2014 року Генпрокуратура України оголосила Ставицького в розшук. Він підозрюється в розкраданні коштів у особливо великому розмірі.

У травні 2016-го екс-міністр намагався вилетіти до Росії як громадянин Ізраїлю Натан Розенберг.