Геї з Кропивницького поїдуть на Марш рівності у Київ

11:42
6725
views

До Маршу рівності, що відбудеться 18 червня у Києві, планують долучитися 14 одностатевих пар з Кропивницького.

Марш рівності – хода, що проводиться у Києві наприкінці травня або на початку червня у межах міжнародного форуму на підтримку прав ЛГБТІ-спільноти України «КиївПрайд». Уперше проведення Маршу рівності планувалося у 2012 році, проте захід не відбувся через загрозу сутичок із противниками акції.

Про це в коментарі «УНН-Центр» повідомив регіональний координатор забезпечення сталості послуг для вразливих груп ВБО ВМ «ЛЖВ» Павло Давлетбаєв.

За його словами, згадані особи – переважно чоловічої статі, жінок серед них – дві пари. Торік участь у марші погодилися взяти 32 представники ЛГБТІ-спільноти з Кропивницького, проте насправді до столиці прибули 75 осіб.

«Цей марш буде проходити не для того, щоб про себе заявити, а виступити за рівність прав. Акцію проводять для уникнення дискримінації, особливо в соціальних сферах та на законодавчому рівні», – сказав Павло Давлетбаєв.

За інформацією ініціативної групи «Я поряд», серед кропивничан, які проживають у столиці, до заходу також долучаться близько 10 одностатевих пар та 15 представників ЛГБТІ-спільноти, які не мають пари.