На Кіровоградщині шукали поліомієліт і не знайшли

12:10
1782
views

ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводить моніторингові вірусологічні дослідження на ентеровіруси.

Поліомієліт – гостре інфекційне захворювання, яке спричинює поліовірус. Хвороба здатна перебігати з ураженням ЦНС, з виникненням парезів і паралічів, іноді закінчується смертю хворого.

Про це йдеться у повідомленні центру, яке має у своєму розпорядженні «УЦ».

«За шість місяців 2017 року проведено вірусологічні дослідження 53 проб (вода питна, стічна та з відкритих водоймищ). Досліджено біоматеріал від 21 хворого на нейроінфекції та обстежено 35 здорових дітей дошкільного віку з організованих дитячих колективів. Віруси поліомієліту та інші ентеровіруси у досліджених пробах з об’єктів довкілля та в біологічних матеріалах від людей не виділялись», – йдеться у ньому.

Водночас у центрі наголошують, що в Україні зберігається ризик повернення вірусу поліомієліту.Крім України, в переліку країн ризику по поліомієліту через низький рівень вакцинації знаходяться Камерун, Центрально-Африканська Республіка, Чад, Конго, Екваторіальна Гвінея, Ефіопія, Ірак, Кенія, Ліберія, М’янма, Нігер, Сьєрра-Леоне, Сомалі, Південний Судан, Сирійська Арабська Республіка.