НАБУ перед візитом Порошенка затримало екс-депутата Кіровоградської облради

16:56
1789
views
Олег Ткаченко/Facebook

14 липня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали низку посадових осіб Збройних Сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Про це йдеться у повідомленні НАБУ, текст якого має «УЦ».

Також затримали посередника – засновника комерційної структури.

Службові особи ЦБТУ ЗСУ у змові зі службовими особами ДП «Львівський бронетанковий завод», засновником ТОВ та за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему з закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим вчинили  розтрату бюджетних коштів у 2015 році на суму 28,5 млн грн.

Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді зукупили двигуни, які раніше були у використані. До того ж ці вживані, а інколи й неробочі двигуни у 2008 – 2009 роках вже продавалися підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинили ще з 1990 років, про що ініціатори схеми знали.

14 – 15 липня слідчий суддя Солом’янського райсуду Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб п’ятьом особам, які підозрюються у розтраті коштів ДП «Львівський бронетанковий завод». Зокрема, директора заводу та його заступника арештували на 60 діб кожного з можливістю внесення застави у сумі 2 та 1,8 млн грн. відповідно.

«Можу лише сказати, що працівники НАБУ справді прибули на підприємство. Я не знаю, де перебуває директор нашого підприємства Романа Тимківа та його заступник Олег Ткаченко. Ні причин затримання, ні інших деталей наразі не знаю», – сказала ZAXID.NET речниця Львівського бронетанкового заводу Ірина Микольців.

Детективи затримали директора і заступника перед візитом на завод Президента Петра Порошенка. Глава держави відвідав підприємство у рамках робочого візиту до Львову.

Олег Ткаченко був депутaтом Кіровогрaдської облaсної рaди від Пaртії регіонів у 2006 – 2010 рокaх. Він також обіймaв посaду нaчaльникa відділу упрaвління мaйновим комплексом Кіровогрaдської філії ВAТ «Укртелеком», а потім очолював її.