На Кіровоградщині спалили сільраду (ФОТО)

10:52
2869
views

У селі Войнівка Олександрійського району згоріла сільрада – пожежа сталася о другій годині ночі 22 липня.

Поліція відкрила справу про підпал, пише «Моя Олександрія».

Кабінет сільського голови, хол і дах згоріли повністю. Решта приміщень закоптилися, всюди – вода після ліквідації пожежі рятувальниками. Постраждалих немає.

В Олександрійському районному відділенні поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України, повідомив начальник відділення Олександр Кодак.

За словами сільського голови Михайла Ручйова, в кабінеті згоріли рішення сесій сільради, протоколи та інші документи. В тому числі, рішення сесії про згоду на приєднання до Приютівської об’єднаної громади. Однак рішення було в кількох примірниках. Два з них раніше передали у Приютівку й Олександрійську райраду.

Печатка сільради, яка зберігалася в сейфі, не пошкодилася.

Сільський голова пов’язує пожежу з останніми подіями навколо приєднання Войнівки до Приютівської громади. Село хочуть залучити як Приютівка, так і місто Олександрія.

Ручйов вважає, що невідомі спочатку залізли в сільраду, можливо, щось шукали, а потім підпалили. Серед основних мотивів голова висуває спробу вкрасти печатку сільради і залякування депутатів, які голосували за приєднання до Приютівки.

Войнівка є важливим населеним пунктом для створення Приютівської громади, оскільки пов’язує Приютівку і Головківку. Останнє село погодилося увійти до Приютівської ОТГ, однак за методикою створення громад між населеними пунктами не повинно бути розривів.

Водночас Войнівка представляє інтерес для Олександрії, оскільки розташована на околиці міста, може стати його частиною, і пов’язує Олександрію з селищем Пантаївка через Комінтернівську сільраду. Маршрут приєднання виглядає як Олександрія – Войнівка – Комінтерн – Пантаївка. Селище Пантаївка багато років входить до Олександрійської міськради.