Мерія Кропивницького вимагає порушити кримінальну справу проти «Кіровоградгазу» за диверсію

10:15
1455
views

Міськрада обласного центру вимагає порушити кримінальні провадження проти керівників ВАТ «Кіровоградгаз» за підготовку організації диверсії у Кропивницькому.

Про це йдеться у заяві мерії, текст якої має «УЦ».

«Звертаємося до Служби безпеки України, Національної поліції, органів прокуратури з вимогою забезпечити належну охорону газорозподільчих пунктів, недопущення відключення газу на території обласного центру та порушити кримінальні провадження проти керівників ВАТ “Кіровоградгаз” за підготовку організації диверсії у Кропивницькому», – сказано у заяві.

У документі також зазначається: «Міська рада Кропивницького вважає недопустимими методи шантажу в період опалювального сезону, до яких вдається керівництво ВАТ “Кіровоградгаз”, адже міська влада тримає ситуацію з перебігом опалювального сезону під контролем, не допускає нової заборгованості, виконала всі умови НАК “Нафтогаз України” щодо реструктуризації боргу минулих періодів аж до забезпечення гарантій міського бюджету зі сплати щорічних платежів за договорами комунального підприємства, а жителі міста сплачують за теплопостачання».

Міськрада також закликала «народних депутатів України від міста, депутатів усіх рівнів підтримати громаду міста і дати належну оцінку ганебним діям керівництва ВАТ “Кіровоградгаз”».

«Депутати міської ради міста Кропивницького залишають за собою право звернутись до Президента України та Кабінету Міністрів України з приводу загрози надзвичайної ситуації в місті Кропивницькому внаслідок неправомірних дій керівництва ВАТ “Кіровоградгаз”», – резюмується у заяві.

Нагадаємо, ВАТ «Кіровоградгаз» попередило про відключення від газу теплопостачальних підприємств Кропивницького з понеділка, 27 листопада.

СБУ може визнати це диверсією.

27 листопада «Кіровоградгаз» припинив газопостачання на чотири котельні «Кіровоградтепло». Під час засідання сесії міськради Андрій Райкович заявив, що подача газу поновилася, однак у соцмережах і досі (станом на 10 ранку 28 листопада) пишуть, що батареї у квартирах холодні.

Сьогодні, 28 листопада, міський голова Кропивницького Андрій Райкович перебуває з робочою поїздкою в столиці України. Голова міста продовжує перемовини з керівництвом НАК «Нафтогаз України», аби вирішити ситуацію з теплопостачанням у місті.