У Кропивницькому за рік крадуть понад тисячу каналізаційних люків

14:01
1466
views

104 випадки крадіжок люків з каналізаційних колодязів украли в Кропивницькому в січні 2018 року.

Про це повідомив начальник міської спеціалізованої інспекції Андрій Максюта на прес-конференції в мерії сьогодні, 13 лютого, передає кореспондент «УЦ».

Торік, за даними Максюти, в обласному центрі пропали понад тисячу люків.

Крім того, зазначив він, у місті зривають кришки погребів, зносять пам’ятники на кладовищах. Крадуть і дорожні знаки, дійшло до того, що на одному з в’їздів до обласного центру зрізали інформаційний покажчик з назвою міста «Кропивницький».

Причину цього розгулу Максюта бачить у тому, що прийом металобрухту з 2015 року є неліцензованим видом діяльності. Будь-який підприємець просто так може ним зайнятися. Коли було ліцензування, бізнесмени підходили до своєї роботи більш відповідально. А зараз в місті відкрито понад сотню приймальних пунктів. Багато з них напівпідпільні – в гаражах, у приватних домоволодіннях.

О другій годині 12 лютого Андрій Максюта з інспекторами відвідав приймальний пункт металобрухту на Балашівці, на вулиці Паршутіна (колишня Аерофлотська). Виявили чимало «кримінального» заліза. Але найбільше інспекцію вразив потік авто, який усю ніч під’їжджає до пункту. «Хіба чесний, чистий метал здаватимуть серед ночі?» – вважає глава спецінспекції.

Нагадаємо, тему організації ефективної протидії вандалам порушив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради вчора, 12 лютого. З проханням допомогти в збереженні комунального майна мер звернувся до представників Національної поліції.