На Кіровоградщині жорстоко побили «свободівця»-інваліда

09:06
1844
views

На активіста «Свободи» Михайла Берчука напали у смт Власівка на Світловодщині 14 березня.

Про це «УЦ» повідомила прес-служба партії.

«14 березня 2017 року у смт Власівці на Світловодщині організованою групою злочинців був жорстоко понівечений активіст місцевої «Свободи», неодноразовий призер паралімпійських змагань з метання спису Михайло Берчук. Як повідомляють націоналісти, напад на «свободівця» був вчинений серед білого дня і у людному місці поблизу торгового комплексу на вул. Лівобережній. Наразі Михайло Берчук з тяжкими тілесними ушкодженнями перебуває в реанімації», – сказано у повідомленні.

«Свободівці» Світловодська припускають, що однією з можливих причин нападу є те, що Берчук очолив місцеве КП «Благоустрій». «З отриманням посади директора підприємства, Михайло Берчук відкрито прагнув навести там порядок, що, ймовірно, могло не сподобатися місцевим корупціонерам», – вважають у партії.

«Іншою причиною нападу на активіста, – йдеться у повідомленні прес-служби, – могла стати його боротьба в царині екології. Зокрема, він неодноразово звертався до правоохоронних органів з метою припинення екологічної катастрофи у Власівці. За його переконаннями, підприємство ПП «Віктор і К» та ТОВ «Гідросенд» (виробники олії і майонезів ТМ «Королівський смак»), власником яких є одна і та ж особа – Король В. М., перетворили селище на смітник. Врешті Михайло домігся того, що у 2016 році державні інстанції виявили факт забруднення нафтопродуктами та органічними речовинами земельної ділянки площею 240 кв. м. Висновком цієї ж інспекції був встановлений розмір шкоди, заподіяної означеним підприємством шляхом забруднення земельних ресурсів, у розмірі 49912,20 грн. Крім того, активіст наголошував на руйнуванні доріг важкими транспортними засобами, що працюють на «Королівський смак», незаконному спорудженні промислових об’єктів тощо».

Це вже не перший випадок нанесення тілесних ушкоджень Михайлу Берчуку. Кілька молодиків напали на активіста у жовтні 2016 року після акції блокування дороги до селища для промислового транспорту.

Михайло є інвалідом – у нього нерухома одна рука. Станом на сьогодні лікарі нікого до Михайла не пускають.