У Таврійському університеті в Кропивницькому викладатимуть чотирма мовами на шести факультетах

14:40
2829
views

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського набиратиме у Кропивницькому студентів на шість спеціальностей.

Навесні 2016 року в Кропивницькому відкрилася філія Дoнецькoгo нaціoнaльнoгo медичнoгo університету. Заклад розташований на вул. Велика Перспективна, 1, на базі колишніх будівель університету МВС.

Про це повідомив ректор вузу Володимир Казарін на прес-конференції у прес-клубі Кропивницького сьогодні, 10 квітня, передає кореспондент «УЦ».

Студенти матимуть змогу вчитися на державній і комерційній формах навчання. У 2017 році набиратимуть на факультети менеджменту, фізичного виховання і спорту, здоров’я молоді та реабілітації, права, психології та туризму. Надалі перелік спеціальностей збільшуватиметься.

В університеті викладатимуть чотирма мовами: українською, англійською, кримськотатарською та російською. Викладацький склад планують укомплектувати на дві третини з кропивницьких науковців, решту – залучити з Києва.

Нагадаємо, в обласному центрі відновлюється робота відокремленого структурного підрозділу Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського «Севастопольський економіко-гуманітарний інститут».

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського – провідний вищий навчально-науковий заклад Криму, заснований у 1918 році, входить у першу десятку вищих навчальних закладів України. На момент анексії Кримського півострова ТНУ імені В. І. Вернадського був державним ВНЗ IV рівня акредитації.