На Кіровоградщині на хабарі взяли двох чиновників і підприємця

17:26
1919
views

Співробітники Кіровоградського управління захисту економіки держави на гарячому впіймали одразу трьох учасників отримання неправомірної вигоди сьогодні, 24 квітня.

Хабарники протиправно отримали 35 000 гривень за вирішення земельного питання в межах села Войнівка Олександрійського району, пишуть «Олександрійські новини».

За попередньою інформацією, Войнівського сільського голову, начальника відділу містобудування, архітектури і житлово-комунального господарства та будівництва Олександрійської РДА і приватного підприємця, який спеціалізується на розробці та оформленні технічної земельної документації, затримали під час передачі цих грошей.

Також у підприємця під час обшуку виявили і вилучили чи то психотропну, чи то наркотичну речовину.

Обставини резонансної події поки маловідомі, але є дані, що заявником є жительобласного центру, який і повідомив правоохоронцям про змову щодо вимагання у нього хабара.

Наразі здійснюються невідкладні слідчо-розшукові дії.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі оперуповноваженого Кіровоградського підрозділу департаменту кіберполіції.

Здирник вимагав від місцевого ІТ-спеціаліста чотири тисячі доларів за непритягнення до кримінальної відповідальності за нібито несанкціоноване втручання в роботу одного з місцевих інтернет-провайдерів.

Правоохоронцю обрали запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави розміром 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що в грошовому еквіваленті становить 128 000 гривень.