В Олександрії відкрили меморіальну дошку Анатолію Кохану (ФОТО)

13:34
1853
views

Пам’ятну дошку лікарю, краєзнавцю, журналісту Анатолію Кохану відкрили на будівлі Олександрійської районної лікарні сьогодні, 6 червня.

У цій будівлі він працював лікарем-педіатром, лікарня знаходиться на вулиці, яка носить ім’я Кохана, передає «Моя Олександрія».

Вдова журналіста Роза Кохан зазначила, що для неї і покійного чоловіка це приємна подія. «Звідти? – показала вона в небо, відповідаючи на запитання, чи приємно зараз чоловікові. – Звідти йому дуже приємно».

Відкриттям дошки городяни вшанували пам’ять відомої в місті людини, в якій поєднувалися три іпостасі, кожна з яких заслуговує на окрему дошку. Кохан – чудовий лікар, авторитетний краєзнавець, обдарований талантом журналіст.

Відкриття приурочили до Дня журналіста. На заході були присутні керівники міста та району, лікарі, журналісти, краєзнавці, друзі та знайомі сім’ї Кохан.

Ідея відкриття дошки народилася в Олександрійській організації Національної спілки журналістів України. Ініціативу підтримав підприємець Євген Бударний, який займається пам’ятками. Він дружив з Коханом і зробив дошку за свій рахунок. Полицю для квітів, теж за свій рахунок, виготовили Ігор Шаповал – керівник ПП, йому допомагали Влад Турик – коваль і Євгенія Сергієнко – дизайнер.

Анатолій Кохан (1937-2012) – Почесний житель Олександрії, лікар, кандидат медичних наук, краєзнавець, журналіст. Лауреат обласної краєзнавчої премії імені Ястребова. Під час декомунізації ім’ям Кохана назвали вулицю Клари Цеткін.