Кузьменко прокоментував рейдерську війну під Кропивницьким і побував на місці подій

11:41
3246
views

Питання ТОВ «Нива-2010» необхідно вирішувати виключно у правовому полі.

Про це заявив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, повідомили «УЦ» у прес-службі ОДА.

Як розповів голова обласної державної адміністрації, він отримав від начальника головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Сергія Кондрашенка повідомлення, що на територію села Бережинка Кіровоградського району прибула група невідомих осіб. Зразу ж після апаратної наради 26 червня Сергій Кузьменко провів оперативну робочу зустріч із керівниками силового блоку області.

Зважаючи на складність ситуації, голова облдержадміністрації разом із народними депутатами Костянтином Яринічем та Станіславом Березкіним особисто виїхали на місце подій до агропідприємства ТОВ «Нива-2010».

Напружена ситуація стосовно діяльності ТОВ “Нива-2010” розпочалася ще у квітні, й до цього часу питання у правовій площині так і не врегульовано. Немає рішення з цього приводу і від Міністерства юстиції України.

Вже безпосередньо на території агропідприємства за участі голови облдержадміністрації, народних депутатів, прокурора Кіровоградської області, начальника головного управління Національної поліції у Кіровоградській області та представників адвокатської компанії ТОВ «Нива-2010», а також фермерів з Кіровоградського та інших районів оперативно вирішували питання стосовно координації та подальших дій з недопущення повторення рейдерства.

Голова облдержадміністрації наголосив, що ситуація повинна бути врегульована виключно у правовому полі, Головне управління Національної поліції у Кіровоградській області зобов’язане забезпечити громадський порядок у населеному пункті. У свою чергу народні депутати Костянтин Яриніч та Станіслав Березкін направлять відповідні звернення як до Міністерства внутрішніх справ, так і до Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, близько 16:00 23 травня у Бережинці стріляли у місцевих жителів та знімальну групу «День за днем» каналу «Кіровоград».

Події відбувалися навколо фермерського господарства «Нива-2010», яким нібито незаконно заволоділа фірма з Дніпра. Близько 200 людей, земля яких знаходиться в оренді господарства, стали на бік засновника підприємства Миколи Трибіненка. Громада взялась сама виганяти самопроголошених власників, які зачинились у конторі й не хотіли виходити до людей.

У ніч на 23 травня у центрі Кропивницького затримали три авто з 13 озброєними жителями Київської області. За даними джерела «УЦ», вони їхали на «розбірки» в Бережинку.

13 червня представники «нового власника» знову спробували зайти на територію «Ниви 2010», однак їм це не вдалося.

26 червня до Бережинки прибули три мікровавтобуси з озброєними молодиками. Поліція затримала 31 з них.