Втомилися чекати? Ми теж

11:11
1974
views

Доброго ранку! Ми нарешті налагодили – принаймні сподіваємось, що більше проблеми в найближчому майбутньому не виникатиме, – роботу сайту. Ласкаво просимо!

Замість очікуваної сторінки на екрані може з’явитися напис «Welcome to nginx!» Не лякайтеся, це не вірус. Таким чином сервер nginx, призначений для пришвидшення роботи сайту, вітає вас. Крім того, нині триває оновлення dns, – швидкість процесу від нас не залежить. Вірніше, взагалі ні від кого, ось вам цитата для розуміння: «В оновленні DNS-зон беруть участь безліч серверів DNS, сервер провайдера є лише одним з багатьох.

Якщо застаріла DNS-адреса сайту вже потрапила в кеш DNS-сервера, він її використовуватиме, поки її не буде вилучено з кешу або не закінчиться час життя цього запису в кеші. Це зроблено для того, щоб DNS-сервери не перевантажували один одного занадто частими запитами.

Іншими словами, затримка при оновленні DNS зон – це, на жаль, нормальне явище і не є проблемою. Воно може тривати до кількох діб».

Щоб позбутися «велкаму», є кілька варіантів.

Перший. Почистити кеш браузера.

Mozilla Firefox: налаштування →додаткові →кешований веб-вміст →очистити.

Google Chrome: параметри →розширені →видалити дані про переглянуті сторінки →поставити галочку напроти «очистити кеш».

Opera: налаштування →безпека →очистити історію відвідувань →поставити галочку напроти «очистити кеш».

Другий. Можна відредагувати файл hosts (без розширення на кшталт .txt тощо). У Windows він знаходиться тут: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts. Відкриваєте його за допомогою програми «Блокнот», запустивши її з правами адміністратора (правий клік мишою на ярлику, вибрати «Запуск від імені адміністратора»), і вносите такі зміни: замість «127.0.0.1 localhost» – «127.0.0.1 uc.kr.ua», «127.0.0.1 www.uc.kr.ua».

Третій. Очистити кеш dns. Довго писати, просто дам посилання: https://u.ua/faq/kak-ochistit-kesh-dns.html

Або ж, як сказано вище, треба просто почекати. Скільки – це вже як пощастить.

Наче все. Гарного дня всім, ми приступаємо до роботи. Принагідно нагадую, що сьогодні на сайті з’являться найцікавіші статті зі свіжого номера «УЦ».

P. S. Стара версія сайту запрацює сьогодні ввечері, максимум – завтра зранку. Руки поки не доходять.